Focal Kanta No.3 - Black HG / Walnut HG Gulvstående høyttaler NB! Pris per. stk.

Focal Kanta No.3 - Black HG / Walnut HG

Gulvstående høyttaler NB! Pris per. stk.

Varenr: 116618
80 495,-
BeskrivelseTeknisk infoSupport
Beskrivelse

Kanta No. 3 - en fartsbølle med designbriller!

 

Akkurat som i Sopraserien legger Kanta No. 3 seg på samme lekre design som 2`eren, men i betraktelig større proporsjoner! Her snakker vi om en høyttaler som virkelig kommer til å ta med seg alt tempoet fra lillebror No. 2. Med doble 8-tommers basser og mye større innvendig volum vil de kunne spille råtøft og kjellerdypt! Dypbasspunktet ligger på 26hz. Dobbel bassport foran og bak minimerer ugunstig kompresjon i kabinett og portstøy. Dette gjør dem også mer plasseringsvennlig tett mot bakvegg. Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til å ta disse med på et realt musikalsk dypdykk nå når de kommer i høst!

 

Banebrytende teknologi

 

 

Infinite Acoustic Loading IAL3 - effektiv dekompresjon av diskant

 

Både Kanta, No. 1, 2, 3 og Kanta Center har en ny effektiv dekompresjon av diskant som sørger for at akustisk motstand bak diskant minimeres. Dette kaller de IAL eller «Infinite Acoustic Loading» og er tredje og beste utgave av prinsippet der man simulerer et mye større volum bak diskanten. Dette høres! Ren og superkjapp diskantgjengivelse er resultatet. Focals inverterte berylliumstweeter er forøvrig den aller kjappeste dynamiske diskanten på markedet.

 

HDP-kabinett - beveg membranene, ikke kabinettet!

 

Bruken av high density polymer både i baffel og kainett gir høyere stivhet og rigiditet på mindre tykkelse gir mindre volum. - Kabinett og baffel i HDP, såkalt high density polymer, dette er 70% tettere, 15% stivere og har 25% bedre demping enn MDF. Dette gir mulighet for tynnere kabinettvegger og dermed et større innvendig volum i et mer kompakt design. Dette gir mye bedre bassrespons enn størrelsen skulle tilsi.

 

FLAX - linfiberelementer spesielt utviklet for Kanta

 

Kantaserien kommer med infibermembraner som er svært rigide og som også er helt unike for Kanta. De er spekket med teknologi fra Sopraserien som nøytral induktivitet i spolerørsvandringen (NIC) og stabiliseringsringer (TMD) som senker forvrengingen i mellomtonen betraktelig! Mer om NIC- og TMD-prinsippene under.

 

NIC - Neutral Inductance Unit - linært magnetfelt for skyhøy presisjon

 

Med NIC-teknologi får mellomtoneelementet de aller beste betingelser for å gjengi den viktige mellomtonen, kjapt, rent og presist. Magnetfeltet i en driver påvirkes konstant av tre faktorer, bevegelsen til spolen, passerende spenning og frekvensen som gjengis. Denne påvirkningen gjør at man får ujevn induktivitet med spoleekskursjonen og dermed mister man kontroll. Dette leder til uønsket forvrengning. Det er som om man tar et bilde der linsen er litt ute av fokus. Med avansert dataemulasjon har Focal greid å få kontroll på disse parameterne og har designet en helt ny driver med en sterkt oppgradert Faraday ring. Magnetfeltet er dermed ikke negativt påvirket av spolens posisjon, spenningen eller frekvensen, resultatet er grensesprengende kontroll, lav forvregning og høy definisjon.

 

TMD - Tuned Mass Damper - kontrollerer den viktige mellomtonen

 

I over 25 år har Focal jobbet med å beherske «break-up»-frekvensen i elementene, punktet der elementene deformeres og forvrenger. Med de svært gode egenskapene til FLAX-elementene har man kommet langt på vei til å kontrollere dette. Med nye analysemetoder utviklet først for den prisbelønnede Sopraserien ble nye forbedringer muliggjort ved å se på hvordan den dynamiske oppførselen til elementopphenget påvirket ytelsen negativt. Man kunne forsterket opphenget, men dette alene ville økt massen som ville vært negativt for hurtigheten og responsiviteten. Alternativet var å bokstavelig talt se til toppen av all ingeniørkunst, skyskrapere. Her har man lignende problemer når vind og jordskjelv påvirker byggene. Moderne skyskrapere stabiliseres med pendler. Focal tar dette inn i høyttalerverden med tubeformete ringer og får kontroll på den uønskede bevegelsen langs kanten på membranopphenget, effektivt med utsøkt lydmessig resultat.

 

FT - Focus Time - timing er viktig!

 

Den klassiske «Focalknekken» med FT-teknologi gir et tøft design, men er også laget for å gi korrekt fase mellom de ulike elementene - for første gang i denne meget fornuftige prisklassen!


Teknisk info


Support
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.